Het 4 mei Concert vindt elk jaar plaats in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Het 4 mei Concert begint om 21.15 uur, na afloop van de officiële Dodenherdenking op de Dam. Met een uur prachtige muziek, en een bekende spreker, wordt de brug geslagen naar de viering van Bevrijding op 5 mei.

PROGRAMMA 2017:

CAPPELLA AMSTERDAM EN NATIONAAL VROUWEN JEUGDKOOR
MET LUCIE HORSCH EN NORA FISHER

Dit jaar zal Jan Terlouw tijdens deze avond spreken. Het thema is “Onze kwetsbare vrijheid”. Het muzikale programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

Rossini - Kyrie, nr. 1 (uit 'Petite messe solennelle')

Josquin des Prez - De profundis clamavi

Poulenc - Litanies à la vierge noire

Ravel - Trois beaux oiseaux du paradis (uit '3 Chansons')

T. de Leeuw - Elégie pour les villes détruites

Ravel - Kaddisch (uit 'Deux mélodies hébra&iques')

Rossini - Cum sancto spiritu, nr. 7 (uit 'Petite messe solennelle')

VRIJHEIDSMAALTIJD

Traditiegetrouw organiseert Entrée, jonge vriendenclub van Het Concertgebouw en Concertgebouworkest, weer op de vooravond van het 4 mei Concert een herdenkingsdiner voor jonge kunst- en muziekliefhebbers tot 35 jaar elkaar. Leden van Entrée en van andere culturele jongerenverenigingen dineren die avond met elkaar in de Spiegelzaal van het Concertgebouw en luisteren naar verhalen van bijzondere gastsprekers. Om 20.00 uur is er het stiltemoment in verband met de Dodenherdenking. Na het herdenkingsdiner start het programma van het 4 mei Concert in de Grote Zaal.

De kaartverkoop loopt via: www.jouwentree.nl

4 MEI VERDIEPINGSPROGRAMMA:
ERKENNEN - HERDENKEN – BURGERSCHAP

De Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen nagelaten. Tot op de dag van vandaag herdenken we de slachtoffers en staan we stil bij gevolgen voor verschillende generaties. Wat zijn de gevolgen van hedendaagse conflicten? Tijdens het 4 mei Verdiepingsprogramma staat deze thema’s centraal. Ook wordt nagedacht over de betekenis en het belang van herdenken.

Het “4 mei Verdiepingsprogramma” wordt georganiseerd door Stichting Arq en de Vrije Universiteit. Meer informatie volgt.