De stichting

Sinds 2001 vindt er elk jaar een herdenkingsconcert plaats in Het Concertgebouw van Amsterdam, georganiseerd door de Stichting 4 mei Concert. Het concert begint om 21.15 uur en sluit aan op de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Naast het concert wordt er ook jaarlijks een jongerenprogramma op scholen in het voortgezet onderwijs georganiseerd. Meer informatie over dit jongerenprogramma vindt u op www.herdenk.nu.

Het programma voor het 4 mei Concert varieert elk jaar sterk. De concerten worden uitgevoerd door hoogwaardige musici en topensembles. De belangstelling is behoorlijk; het aantal bezoekers bedraagt jaarlijks tussen de vijftienhonderd en tweeduizend mensen.

Geschiedenis
Het 4 mei Concert telt inmiddels een rijke geschiedenis met prachtige stukken, gespeeld en begeleid door grote namen. Ieder jaar wordt het muzikale programma omlijst door een bijdrage van een artiest in de vorm van zang, poëzie, theater of literatuur.

Benieuwd naar de namen en stukken uit het verleden? U kunt hier het overzicht bekijken.

Bestuur
Het bestuur van de Stichting 4 mei Concert is onafhankelijk, met twee leden qualitate qua. Dit zijn de directeur van Het Concertgebouw, vanwege de locatie, en een partner van Podium, Bureau voor Educatieve Communicatie. Podium verzorgt het jongerenprogramma dat onlosmakelijk met het 4 mei Concert is verbonden.

Bestuursleden
J. Schaart (voorzitter / Raad van Bestuur Stichting Arq)
S. Reinink (secretaris/directeur Concertgebouw)
Y. van Harten (penningmeester/partner Podium)
D. de Boef
Th. de Jonker
S. van Lienden
S. Verster

ANBI fiscaal nr
ANBI: 810560987